|  | | | |  |  |  |  | Gdzie mozna w W-wie kupic folie odblaskowa?? |  | |  |  |  |
Wysłany: Pią Mar 30, 2007 06:36 |
|
|
| witek |
| Ikra |

|
 |
| Dołączył: 29 Mar 2007 |
| Posty: 31 |
|
|
|
 |
Witam,
pytanie jak w tytule. Bylem juz w Castoramie, Obi, Leroy Merlin, itd. Nigdzie nie ma. Moze ktos wie gdzie szukac? W sobote bede przerabial pokrywe z dwoch swietlowek na trzy i jest mi potrzebna.
dziekuje z gory
WITEK |
|
|
 |
 |
|
|
|  |  |  | | | |  |  |
 |  | | | |  |  |  |  | |  | |  |  |  |
Wysłany: Pią Mar 30, 2007 06:36 |
|
|
|
|  |  |  | | | |  |  |
Wysłany: Pią Mar 30, 2007 09:22 |
|
|
| davids |
| Duża ryba |

|
 |
| Dołączył: 28 Mar 2007 |
| Posty: 656 |
| Skąd: Zamość |
|
|
 |
| Ja zastosowałem zwyłą folię aluminiową którą dostanież w każdym sklepie spożywczym. |
|
 |
|
|
|  |  |  | | | |  |  |
Wysłany: Pią Mar 30, 2007 16:56 |
|
|
| kevlar |
| Wieloryb |

|
 |
| Posty: 500 |
| Skąd: Dżibutti |
|
|
 |
| Powinny być w każdym z marketów, które wymieniłeś. W poprzednim tygodniu byłem w Castoramie (W-wa Al. Jerozolimskie) i widziałem że jest w sprzedaży. |
|
_________________ Solniczka 100 litrów + sump 57 litrów. Parka błazenków + kraby + koralowce miękkie i inne różne stworki . |
|
 |
 |
|
|
|  |  |  | | | |  |  |
Wysłany: Sro Kwi 04, 2007 12:08 |
|
|
| rybol_1 |
| Duża ryba |

|
 |
| Dołączył: 26 Mar 2007 |
| Posty: 469 |
| Skąd: Rybnik |
|
|
 |
| w sklepie idzie kupić. wracając do tematu zgadzam się z davids-em. Zrób sobie z zwykłej folii i pochwal się w projektach DIY :fro: |
|
|
 |
 |
|
|
|  |  |  | | | |  |  |
Wysłany: Pon Maj 14, 2007 18:09 |
|
|
| wwr |
| Rekin |

|
 |
| Dołączył: 04 Maj 2007 |
| Posty: 767 |
| Skąd: LBN |
|
|
 |
| taka folia aluminiowa "spożywcza" po jakimś czasie robi sie matowa lepiej zaiwestować w folię odblaskową czy jak jej tam w obi zakupiłem takową |
|
_________________ "It looks very very natural" |
|
 |
 |
|
|
|  |  |  | | | |  |  |
Wysłany: Pon Maj 14, 2007 19:45 |
|
|
| davids |
| Duża ryba |

|
 |
|
|
 |
| wwr napisał: |
| taka folia aluminiowa "spożywcza" po jakimś czasie robi sie matowa lepiej zaiwestować w folię odblaskową czy jak jej tam w obi zakupiłem takową |
Owszem ale jeżeli niemozemy dostać foli odblaskowej to ja zastosowałem aluminiowa i wymienam ja średnio co miesiąc nie zajmuje mi to wiecej niz 5 min a koszt jest znikomy |
|
 |
|
|
|  |  |  | | | |  |  |
Wysłany: Pon Maj 14, 2007 20:11 |
|
|
| kevlar |
| Wieloryb |

|
 |
|
|
 |
| A po co dodatkowa praca ze zmianą folii. Nie lepiej założyć odblaskową a te 5 minut w miesiącu poświęcić na inne prace przy akwa? |
|
_________________ Solniczka 100 litrów + sump 57 litrów. Parka błazenków + kraby + koralowce miękkie i inne różne stworki . |
|
 |
 |
|
|
|  |  |  | | | |  |  |
Wysłany: Pon Maj 14, 2007 20:37 |
|
|
| davids |
| Duża ryba |

|
 |
|
|
 |
| kevlar napisał: |
| A po co dodatkowa praca ze zmianą folii. Nie lepiej założyć odblaskową a te 5 minut w miesiącu poświęcić na inne prace przy akwa? |
No jeżeli 5 min wydaje sie dla ciebie pracochłone a jeżeli ktoś naprawde uwielbia to hobby to jest wstanie poświecic te dodatkowe minuty. |
|
 |
|
|
|  |  |  | | | |  |  |
Wysłany: Pon Maj 14, 2007 22:46 |
|
|
| wwr |
| Rekin |

|
 |
| Dołączył: 04 Maj 2007 |
| Posty: 767 |
| Skąd: LBN |
|
|
 |
zamiast wymieniać folie co miesiąc można pokrywą od środka pomalować białą farbą akrylową odbije ona napewno więcej światła niż nawet najlepsza folia ja używam blachy lustrzanki (odpowiednio wygiętej) i nie nazekam średnio co 2 miesiące muszę tylko przetrzeć blaszkę bo sie zawsze jakiś brud znajdzie |
|
_________________ "It looks very very natural" |
|
 |
 |
|
|
|  |  |  | | | |  |  |
Wysłany: Wto Maj 15, 2007 04:56 |
|
|
| kevlar |
| Wieloryb |

|
 |
|
|
 |
| davids napisał: |
| kevlar napisał: |
No jeżeli 5 min wydaje sie dla ciebie pracochłone a jeżeli ktoś naprawde uwielbia to hobby to jest wstanie poświecic te dodatkowe minuty. |
Pisałem że lepiej te 5 minut poświęcić na inne prace przy akwa a nie przy czymś innym. Czytaj uważniej. |
|
|
 |
 |
|
|
|  |  |  | | | |  |  |
Wysłany: Wto Maj 15, 2007 04:56 |
|
|
|
|  |  |  | | | |  |  |